SKILLS training

In een SKILLS training krijgen mensen weer meer vertrouwen in hun eigen competenties als werkzoekende en als werknemer. De groepstrainingen zijn gericht op het versterken van effectief gedrag, concrete vaardigheden en het oplossen van obstakels. Zelfsturende vaardigheden, zoals plannen maken, doelen en prioriteiten (bij)stellen op basis van kwaliteiten, passies en waarden vormen de basis voor activering en een omslag in het denken en doen van deelnemers.

Klik hier voor een kort filmpje over deze training.

Er bestaan verschillende varianten voor verschillende doelgroepen. Wat de varianten gemeen hebben zijn de SKILLS trainingsmechanismen die de trainers inzetten. Deze krachtige mechanismen zijn wetenschappelijk onderbouwd en geprotocolleerd.
Een SKILLS training bestaat uit 5 dagdelen, die in één week plaatsvinden. Aan het einde van de week heeft iedere deelnemer een concreet stappenplan om mee aan de slag te gaan.

Logo_Skills

WorkSKILLS: Hoe vind ik een passende opleiding en/of baan?
WorkSKILLS is bedoeld voor vroegtijdig schoolverlaters, jongeren die het moeilijk vinden om de opleiding te kiezen die bij hen past én jongeren die de verkeerde opleiding hebben gekozen en niet weten hoe ze daar een verandering in moeten aanbrengen. Centraal staan kwaliteiten, passies en waarden in relatie tot werk en opleiding.

CareerSKILLS: Hoe vergroot ik mijn employability?
Bij CareerSKILLS gaan startende werknemers actief aan de slag gaan met hun loopbaan. Loopbaancompetenties en duurzame inzetbaarheid staan centraal.

JOBS: Hoe vind ik werk?
JOBS is bedoeld voor mensen zonder werk. Het doel van JOBS is het vergroten van de kans op duurzame uitstroom naar (regulier) werk. Werkzoekvaardigheden staan centraal: op basis van hun kwaliteiten gaan deelnemers meteen aan de slag met oefeningen die betrekking hebben op werkzoeken en solliciteren.

 Ik ben TNO gecertificeerd SKILLS-trainer en geef deze trainingen altijd met een co-trainer. Neem contact met op voor meer info.