Saar

EmbleemNa mijn studie Psychologie (Functieleer en Gezondheidspsychologie) ben ik gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht (Arbeids- en Organisatiepsychologie), een wetenschappelijk hoogtepunt. Daarna ben ik me meer op de praktijk gaan richten, bij TNO Defensie en Veiligheid. Hoewel de meeste mensen TNO kennen als een wetenschappelijk instituut heb ik het geluk gehad projecten met praktische inslag te doen op veel verschillende en interessante locaties.

In een Train-de-Trainer WorkSKILLS (2009) is de SKILLS trainings- en coachingsmethodiek onder mijn huid gekropen en daar nooit meer weggegaan. Ik heb het roer omgegooid en ben jobcoach geworden van jongeren met een Wajong uitkering. Zo heb ik een hele andere kant van de wereld leren kennen. Die heeft mij geïnspireerd om bij TNO Arbeid projecten te gaan doen op het gebied van re-integratie, methodisch handelen en zelfsturing. Dat heb ik met veel plezier gedaan, maar de praktijk liet me niet los.

Sinds begin 2013 begeleid ik hoogopgeleide professionals met loopbaan- en werkbelevingsvragen, vaak gaat dat over een balans tussen werk en privé, of over het inzetten van de juiste kwaliteit. En ik geef diverse gedragspsychologische trainingen. Die gaan over de juiste match tussen mens en werk (Melba),  Oplossingsgerichte en Motiverende gespreksvoering en over persoonlijke effectiviteit. Altijd vanuit de principes van de Positieve Psychologie. De afwisseling tussen werken met individuen en werken met groepen houdt me scherp en gemotiveerd, het houdt het werk boeiend! 

En ja, dan die andere passie …  al ruim 10 jaar breng ik op jaarbasis zo’n 12 weken in de bergen door. Vaak als begeleider / gids en opleider van avontuurlijke trektochten maar vaak ook gewoon privé. In de bergen ben ik op mijn best! Of dat nou in de zomer of winter is, op bergschoenen of langlauflatten, kamperend of in hutten. Lees hier meer. 

Sinds kort heb ik met mijn compagnon Karin Stokman de krachten gebundeld en coachreis.nl opgezet. Daar komt alles van samen …! Komend jaar (2020) staat in het teken van verdere uitbreiding van deze reizen, samen met een professionele opleiding tot berggids. Een intensief en uitdagend traject … 🙂  

Wil je meer weten, kan ik je ergens mee van dienst zijn, wil je kennismaken of samenwerken? Laat het me weten! Ik hou van sterke koffie en stroopwafels 😉

Saar

Saar Langelaan