Hoogbegaafdheid

Je bent een snelle denker en kampt in je werk met obstakels als verveling, verschillen in denkniveau en werktempo van collega’s, autoriteitsproblemen en alledaagse routineklussen. Of je kan die juiste baan maar niet vinden.

Mogelijk voel je je in je (werk)omgeving een beetje ‘anders dan anderen’, maar je wilt wel graag in deze normale (werkende) wereld functioneren. Heel herkenbaar … Ik leer je graag kennen en begeleid je graag een stukje op weg! Ik heb veel ervaring met (hoog)begaafden, zowel als collega’s als in mijn persoonlijke kring. En ik geniet ervan!

Ik weet ook hoe lastig het kan zijn om in de ‘gewone wereld’ te functioneren! Daarom coach ik je bij het ‘overleven’ in de (werkende) wereld. Samen met jou ga ik op zoek naar creatieve en slimme strategieën die je daarbij succesvol in kan zetten. Met mijn achtergrond in en expertise op het gebied van Positieve Psychologie verleggen we samen de focus naar ‘wat werkt’. Jouw authenticiteit en talent laten we tot bloei komen.

Misschien ben je ook nog introvert, (hoog)sensitief  en voel je je regelmatig overweldigd door de prikkelrijke en prestatiegerichte wereld waar we in leven. Be welcome!

Op www.hb-werkt.nl lees je alvast creatieve en slimme strategieën die andere hoogbegaafden inzetten om tot bloei te komen in hun werk.

Zaken waar je je wellicht in herkent  
<disclaimer: dit is slechts een beperkte opsomming … >
• Je kampt (in je werk en omgang met anderen) met verschillen in denkniveau en werktempo van collega’s. Hoe krijg je die anderen nou mee in jouw gedachten en visie?
• Je hebt moeite met autoriteit, zeker als die ander niet kundig is. Hoe kan je hier mee omgaan?
• Je hebt een intense gevoelsbeleving, bent prikkelgevoelig en ervaart heftige emoties. Anderen ervaren je als een flapuit wanneer je van hieruit reageert. “Je walst over me heen”, of “Je bent soms gewoon teveel voor me”, zijn uitspraken waar je mee te maken krijgt. Hoe deal je hier mee?
• Je kan intens moe zijn, nadat je je een tijdje intens hebt ingezet. Veel extremer dan anderen lijk je dit te ervaren. Hoe reguleer je dat?
• Alles moet betekenis hebben, waarom is het niet gewoon zoals het is?
• Je voelt je een buitenbeetje. Je stelt je zelf vragen zoals: Ben ik nou zo raar of is de wereld zo raar? Waarom denkt niet iedereen zoals ik. Hoe houd ik me staande in deze wereld (zowel met veel prikkels, middelmatigheid als oppervlakkigheid van anderen).
• Of je kan gewoon die juiste baan maar niet vinden … om wat voor reden dan ook.