Mijn werkwijze

Ik doe graag “wat werkt” en ben pragmatisch in uitvoering en vormgeving van een coach-traject. Tegelijkertijd is de aanpak altijd onderbouwd, gestructureerd en met het doel voor ogen. Mijn wetenschappelijke achtergrond zit nu eenmaal diep geworteld. Vanuit het vertrouwen dat ik schep voel jij je gezien en veilig. Hierdoor wordt het makkelijker om te vertellen wat je wilt. Samen bouwen we aan je geloof in eigen kunnen (Self-Efficacy) met betrekking tot het doel dat je wilt bereiken en bijbehorende competenties. We gaan samen op zoek naar hoe je authentiek kan zijn in het dagelijks werk dat je doet. De combi van werk en privé houden we daarbij nauwlettend in de gaten en betrekken we erbij. 

Ik stem af op jouw manier van communiceren en coach via dialoog en/ of het onbewuste. Ik zet je aan tot (zelf)reflectie en laat je kijken naar je eigen handelen. We beschouwen en bespreken dit en je krijgt oefeningen.

Ik werk volgens deze methodieken/ modellen/ theorieën:
• Oplossings- en progressiegerichte coaching (REF)
• Ontwikkelingsgericht coachen (specifiek als het gaat om Perfectionisme). (REF)
• NLP technieken
• Inzichten uit de positieve psychologie (link naar thema’s)
• JDR model (als het gaat om werkbeleving: energiebronnen en werkstressoren) (REF)
• SKILLS-mechanismen (REF)

Persoonlijke twist

Ik denk snel en associeer snel. Ik stel je veel vragen en trek je waarschijnlijk op enig moment uit je comfortzone. Maar altijd vanuit vertrouwen en geloof in wat jij buiten die comfortzone kan. Daar zit namelijk de verandering! Mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij. Ik ben informeel en onbegrensd nieuwsgierig. Ik kom graag tot een diepere laag van waaruit je zelf progressie kan boeken en je kan ontwikkelen. Ik lach veel maar daaronder ben ik bloedserieus. (quote). Ik ben direct maar met beleid en voorzichtigheid. Respect voor jou en je mening staan voorop. Ik heb een stevig fundament aan kennis, in de wetenschap en het onderzoek liggen immers mijn roots. Daar kom ik nooit meer vanaf. Ik ben een conceptuele analytische denker maar pragmatisch ingesteld. Communicatief, sociaal, enthousiast, kritisch en resultaatgericht op hoge kwaliteit zijn woorden die me goed typeren.

“Verandering begint aan het einde van de comfortzone”

Arbeidspsycholoog: streven naar Positief gezond aan het Werk

Als arbeidspsycholoog ben ik opgeleid om te kijken naar de match tussen mens en werk, ben ik gespecialiseerd in de “psychologie van werkbeleving”. Ik heb dat via de theoretische, wetenschappelijke kaders gedaan (promotie-onderzoek burnout en bevlogenheid), en via de praktische weg (joboaching, re-integratie begeleiding).

Op een gedegen manier breng ik enerzijds in kaart wat een functie precies vraagt van degene die hem moet uitvoeren. Zowel aan taakeisen, vaardigheden, en kennis. Anderzijds kijk ik naar de kwaliteiten, competenties en arbeidsvaardigheden die jij als werknemer bezit. De balans tussen belasting en belastbaarheid staat altijd centraal. Simpel gezegd: wat moet je aan energie leveren om je taken uit te voeren en staat dit in verhouding tot wat je daadwerkelijk kan leveren?

Vragen die ik zoal stel zijn:

  • Wat drijft jou in je werk?
  • Wat vind je belangrijk in je (werkende) leven?
  • Waarom doe je wat je doet?
  • Wat zou je liever anders doen/ willen?
  • Welke keuzes wil je maken om Positief gezond aan het werk te zijn?
  • Hoe kan je je persoonlijk ontwikkelen in je werk waardoor je een gezondere professional wordt?

Mijn streven is om jou ‘Positief gezond, authentiek aan het werk’ te zien!