Mijn werkwijze

Ik doe graag “wat werkt” en ben pragmatisch in uitvoering en vormgeving van een coach-traject. Tegelijkertijd is de aanpak altijd onderbouwd, gestructureerd en met het doel voor ogen. Mijn wetenschappelijke achtergrond zit nu eenmaal diep geworteld. Vanuit het vertrouwen dat ik schep voel jij je gezien en veilig. Hierdoor wordt het makkelijker om te vertellen wat je wilt. Samen bouwen we aan je geloof in eigen kunnen met betrekking tot het doel dat je wilt bereiken en bijbehorende competenties (Ik werk volgens Bandura’s visie op Self-Efficacy). 

Ik stem af op jouw manier van communiceren en coach via dialoog en/ of het onbewuste. Bij voorkeur buiten, wandelend met tussendoor even zitten op een bankje. Ik zet je aan tot (zelf)reflectie en laat je kijken naar je eigen handelen. We beschouwen en bespreken dit en je krijgt oefeningen.

Ik werk volgens deze methodieken/ modellen/ theorieën:
• Oplossings- en progressiegerichte coaching
• Ontwikkelingsgericht coachen (specifiek als het gaat om Perfectionisme)
• Visualisatie en NLP technieken
• Inzichten uit de positieve psychologie
• JDR model (als het gaat om werkbeleving: energiebronnen en werkstressoren)
• SKILLS-mechanismen

Persoonlijke twist

Ik denk snel en associeer snel. Ik stel je veel vragen en trek je waarschijnlijk op enig moment uit je comfortzone. Maar altijd vanuit vertrouwen en geloof in wat jij buiten die comfortzone kan. Daar zit namelijk de verandering! Mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij. Ik ben informeel en onbegrensd nieuwsgierig. Ik kom graag tot een diepere laag van waaruit je zelf progressie kan boeken en je kan ontwikkelen. Ik lach veel maar daaronder ben ik bloedserieus. Ik ben direct maar met beleid en voorzichtigheid. Respect voor jou en je mening staan voorop. Ik heb een stevig fundament aan kennis, in de wetenschap en het onderzoek liggen immers mijn roots. Daar kom ik nooit meer vanaf. Ik ben een conceptuele analytische denker maar pragmatisch ingesteld. Communicatief, sociaal, enthousiast, kritisch en resultaatgericht op hoge kwaliteit zijn woorden die me goed typeren.

Mijn streven is om jou ‘Positief gezond, authentiek aan het werk’ te zien!